Adreswijziging pensioenfonds
Ga je verhuizen? Geef je nieuwe adres dan door aan de gemeente waarin je gaat wonen en níet aan NN CDC Pensioenfonds. De gemeente geeft dit door aan NN CDC Pensioenfonds.
Meest gestelde vragen
Als ik verhuis in Nederland, wat geef ik dan door aan het fonds?
Als je in Nederland verhuist, dan krijgen wij de informatie door via de Basisregistratie Personen (BRP).
Wat doe ik als ik in of naar het buitenland verhuis?
Als je in of naar het buitenland verhuist, moet je zelf je nieuwe adres aan ons doorgeven. Stuur ook een kopie van het legitimatiebewijs mee. Je kunt ook een correspondentieadres in Nederland doorgeven.
Ik heb ook pensioen staan bij Pensioenfonds ING. Moet ik daar iets aan doorgeven of doen jullie dat?
Als je in of naar het buitenland verhuist of als je vanuit het buitenland naar Nederland verhuist, moet je deze informatie ook doorgeven aan Pensioenfonds ING. Als je geen premie meer betaalt aan NN, geef je de wijziging ook door aan je huidige pensioenfonds.
Wat doe ik als ik vanuit het buitenland verhuis naar Nederland?
Als je vanuit het buitenland terugkeert naar Nederland, moet je dit aan ons doorgeven en aan de gemeente waar je gaat wonen.
Onderstaand bieden we je een overzicht van de diverse gebeurtenissen passend bij dit life event. Klik op de header en deze klapt open en toont je de informatie.
Verhuizen binnen Nederland
Als je gaat verhuizen hoef je jouw nieuwe adres niet door te geven aan NN CDC Pensioenfonds, dat doet de gemeente waarin je gaat wonen al.
Soms moet je geduld hebben
Helaas kan het gebeuren dat post van NN CDC Pensioenfonds op jouw oude adres blijft ontvangen. Dat kan komen doordat sommige gemeenten adreswijzigingen langzamer verwerken dan andere. Ook dan heeft het geen zin om je nieuwe adres aan NN CDC Pensioenfonds door te geven, omdat het geen adreswijzigingen mag doorvoeren. Zolang de gemeente jouw oude adres voert, kan NN CDC Pensioenfonds niet anders dan dat oude adres gebruiken.
Correspondentieadres
Wil je jouw post op een ander adres dan wat bij de gemeente bekend is ontvangen? Geef dat dan door met een brief of e-mail aan NN CDC Pensioenfonds. Vergeet daarbij niet een kopie van je legitimatiebewijs mee te sturen.
Verhuizen in of naar het buitenland
In de volgende gevallen krijgt NN CDC Pensioenfonds jouw nieuwe adres niet automatisch:
- Je verhuist naar het buitenland.
- Je woont al in het buitenland en je verhuist daar.
- Je keert uit het buitenland terug naar Nederland.
In deze gevallen moet je jouw nieuwe adres aan ons doorgeven. Dat kan digitaal via Mijn Pensioen. Of stuur ons een brief of e-mail met een kopie van je legitimatiebewijs. Je kunt ook een correspondentieadres in Nederland doorgeven.
Pensioen in het buitenland
Wil je in het buitenland pensioen ontvangen? Daarvoor hebben wij een bankrekeningnummer en Burgerservicenummer (BSN) van je nodig. Je BSN vind je terug in je paspoort. Je kunt het ook opvragen bij de Belastingdienst.
Als je pensioen van ons ontvangt in het buitenland, sturen wij je elk jaar een levensbewijs (attestatie de vita). Laat dit door een lokale instantie ondertekenen. Daarna kun je het volledig ingevuld naar ons terugsturen. Dat kan ook digitaal via Mijn Pensioen.
Ontvang je ook AOW van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en heb je dit levensbewijs al gestuurd naar de SVB? Dan ontvangen wij de informatie automatisch van de SVB. Je hoeft dan niet te doen.
Vrijstellingsverklaring
Wij zijn verplicht om in Nederland premies en belasting (loonheffing) op jouw pensioen in te houden. Daardoor krijg je minder pensioen. Soms hoeft dat niet als je in het buitenland woont, omdat Nederland met dat land hierover afspraken heeft gemaakt. Je kunt dan meer pensioen krijgen. Zo regel je dit:
- Ga naar belastingdienst.nl.
- Kijk bij: Aanvraag Vrijstelling van loonheffing.
- Vul het formulier in.
Als je er recht op hebt, stuurt de Belastingdienst je een vrijstellingsverklaring.
Stuur ons een kopie van deze vrijstellingsverklaring. Dan houden wij geen loonheffing in op jouw pensioen.
Scheiden in het buitenland
Als je in Nederland woont, geeft de gemeente aan ons door dat je bent gescheiden. Als je in het buitenland woont niet. Dan geef je de scheiding zelf aan ons door via Mijn Pensioen.
Overlijden in het buitenland
Als je in Nederland woont, krijgen we dit via de gemeente door. Als je in het buitenland woont niet. Jouw nabestaanden moeten dit aan ons doorgeven.