Actie vereist bij ongehuwd samenwonen
Ga je ongehuwd samenwonen? Als je partnerpensioen wilt regelen moet je dit wel zelf doorgeven aan het fonds. Hieraan zijn voorwaarden verbonden. Ga naar het Mijn Pensioen om je partner aan te melden of gebruik bijgaand formulier.
Als je uit dienst bent
Ben je uit dienst maar nog niet met pensioen? Besluit je te gaan trouwen, je partnerschap bij de gemeente te laten registreren of ongehuwd te gaan samenwonen? Dan heeft je partner recht op een partnerpensioen. Woon je in Nederland, dan geeft de gemeente (Basisregistratie Personen) jouw huwelijk of geregistreerd partnerschap automatisch aan ons door. Als je ongehuwd gaat samenwonen, moet je dit zelf doen met bijgaand formulier. Let op, hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.
Als je later met pensioen bent
Het is nog ver weg. Maar ga je met pensioen en besluit je daarna te gaan trouwen, je partnerschap bij de gemeente te laten registeren of ongehuwd te gaan samenwonen? Dan heeft je partner geen recht op een partnerpensioen.
Als je in het buitenland woont
Als je trouwt in het buitenland, stuur dan een kopie van je huwelijksakte naar ons op als je je partner wilt aanmelden voor partnerpensioen. Dit kan zowel tijdens als na je dienstverband bij NN/NN IP, maar niet meer nadat je pensioen is ingegaan.
Als je kinderen krijgt
De gegevens van jouw kind(eren) worden niet vermeld in onze administratie. Mocht je komen te overlijden, dan zullen wij de gegevens van jouw kind(eren) opvragen bij de gemeente (Basisregistratie Personen). De komst van kinderen heeft geen invloed op jouw pensioen tenzij je minder gaat werken. Wel is het totale wezenpensioen gemaximeerd als je meer dan vijf kinderen hebt.
Nog eens nalezen
Op het moment dat je persoonlijke situatie verandert, is er ook impact op je pensioen. Op de website ‘Trouwen/samenwonen’ of ‘Kinderen’ lees je wanneer je in actie moet komen. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan contact op met het Pensioenloket.